IV "б" - Национална седмица на четенето 2019

 45

      Учениците от 4.б клас с класен ръководител Тонка Панайотова се включиха в разнообразни дейности, свързани с Националната седмица на четенето. Подкрепиха дарителската кампания на Обществения съвет "Дари книга - Запали искра"и обогатиха фонда на класната си библиотека с 12 книги. В Деня на отворените врати посрещнаха децата от 4. група „Калинка“ от ДГ "Синчец" и съвместно пътешестваха в света на приказките с роботизирана играчка Пчеличка-Умничка. Презентираха електронните си книги с ученически творби, устроиха си Маратон на четенето, конкурс „Най-добър четец“, състезание по правопис и представиха любима книга в инициативата „Сподели ми книга, сподели ми знание“.

42 1

 

Националната седмица на четенето

bel1 2


         Интересно и вълнуващо премина Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката. Учениците от прогимназиален етап на IV ОУ „Димчо Дебелянов” се включиха активно в нея с различни инициативи, с цел насърчаване интереса към литературата, повишаване на грамотността и опознаване на богатото фолклорно наследство.

         Седмокласниците проведоха беседа за мечтите и идеалите на героите в повестта „Немили Недраги” от Иван Вазов и изготвиха проекти на тема „Трагичният образ на хъшовете”.

         В духа на предстоящите светли празници, учениците от 5. и 6. клас поставиха драматизация, озаглавена „Традициите оживяват”. Театралното студио на училището се превърна в обичаен български дом, в който малките актьори, превъплътени в ролята на задружно семейство, изпълниха обредни ритуали и наричания за здраве, благополучие и берекет.

         Под наставничеството на преподавателите по български език и литература Нина Воденичарова и Десислава Александрова, възпитаниците на училището решиха езиковите задачи, предоставени от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин” при БАН под надслов „Написаното остава. Пиши правилно!”.

 

 

Приказен бал - „Вълшебства от думи“

3a13a3 13a5 2

Емоционална и наситена с магия беше срещата на децата от група „Лъвчета“ от ДГ „Синчец“ с учениците от 3.б клас на IV ОУ Д. Дебелянов. Г-жа Котева, г-жа Цветкова, г-жа Палаханска и г-жа Антова организираха съвместна дейност за децата по повод седмицата на четенето. Театралното студио на училището се превърна в приказно място, където сякаш оживяха обичаните от децата герои - принцеси, принцове, феи, джуджета... . Приказният бал бе под наслов „Вълшебства от думи“ и се отбеляза в ден, в който се празнува християнския празник Св.Стилиян- закрилник на децата.

График за провеждане на общински кръг на ученическите олимпиади през 2019/2020 г. в IV ОУ "Димчо Дебелянов"

 

График за провеждане на общински кръг на ученическите олимпиади и състезания през 2019/2020 г. IV ОУ "Димчо Дебелянов"undefined

Четвърто основно училище "Димчо Дебелянов", спечели двугодишен проект "We grow digitaly", по програма "Еразъм +"

Прочети още...

Олимпиада по български език и литература

На 15 януари 2017 г., неделя, от 9.00 ч. в сградата на училището ще се проведе Общински кръг на олимпиадата по български език и литература.